64. Dagmara Rosiak od kuchni

autorka: Urszula Janoszuk
dagmara-rosiak-od-kuchni

Dagmara Rosiak, inaczej zwana Zawsze Głodną czy Głodną Dagą działa kreatywnie w gastronomii, jednak jej działań nie da się zamknąć w wąskich ramach. Jako kobieta szczera i surowa, jak sama się w naszej rozmowie określa, gotuje, fotografuje, pisze, ale też tworzy strategie oraz kreuje niezwykłe marketingowe współprace. A wszystko to z odwagą, celebracją i czułością na ludzi, którzy ją otaczają. Od Kuchni zdradza nam szczegóły kreatywnej organizacji kulinarnych doświadczeń na przykładzie Neo(N) Bistro na Nocnym Markecie, tworzenia współprac z ulubionymi gastronomicznymi markami w ramach świętowania 3 urodzin swojej strony (i zdradza nam, co planuje na przyszłość!), a także opowiada o swoich inspiracjach wychodzących poza sferę gastro w sztukę, aktywizm i podróże. Zwraca szczególną uwagę na to, jak kreatywność pomaga w strategicznym budowaniu jej marki, Głodnej, i wszelkich kreatywnych projektów ale również w radzeniu sobie z nieprzewidzianymi wydarzeniami typu pandemia w tak poszkodowanej sferze jak gastronomia.

Autorką zdjęcia jest Agata Dąbrowska.

Część 1
Część 2
Posłuchaj odcinka na:

Od kuchni to seria podkastu u Janoszuk, w której zapraszam do siebie osoby korzystające z kreatywności w swoich działaniach, niezależnie czy są abstrakcyjnymi malarkami, inżynierami pokładowymi czy prężnie działającymi biznesmenkami. To miejsce, gdzie rozmawiamy o tym, co dzieje się po drodze, bez mitów i stereotypów, ale też bez przytłaczania i presji.

Rzeczy, o których mówimy w podkaście:

Działania Dagi:

Inspiracje Dagi:

Dagmarę Rosiak znajdziecie na instagramie @glodnadaga, a także stronie internetowej Głodna.

Posłuchaj też: