Dagmara Rosiak, inaczej zwana Zawsze Głodną czy Głodną Dagą działa kreatywnie w gastronomii, jednak jej działań nie da się zamknąć w wąskich ramach. Jako kobieta szczera i surowa, jak sama się w naszej rozmowie określa, gotuje, fotografuje, pisze, ale też tworzy strategie oraz kreuje niezwykłe marketingowe współprace. A wszystko to z odwagą, celebracją i czułością na ludzi, którzy ją otaczają. Od Kuchni zdradza nam szczegóły kreatywnej organizacji kulinarnych doświadczeń na przykładzie Neo(N) Bistro na Nocnym Markecie, tworzenia współprac z ulubionymi gastronomicznymi markami w ramach świętowania 3 urodzin swojej strony (i zdradza nam, co planuje na przyszłość!), a także opowiada o swoich inspiracjach wychodzących poza sferę gastro w sztukę, aktywizm i podróże. Zwraca szczególną uwagę na to, jak kreatywność pomaga w strategicznym budowaniu jej marki, Głodnej, i wszelkich kreatywnych projektów ale również w radzeniu sobie z nieprzewidzianymi wydarzeniami typu pandemia w tak poszkodowanej sferze jak gastronomia.
Autorką zdjęcia jest Agata Dąbrowska.
Posłuchaj odcinka na:
Rzeczy, o których mówimy w podkaście:
Działania Dagi:
- Teksty i zdjęcia Dagi w Magazynie Usta
- Neo(N) Bistro
- Perły i wieprze z Niną Kodorską
- Obiady czwartkowe
- Współpraca urodzinowa – marki: Muus Warsaw, Pizzaiolo Krucza, Źródło, Forum Coffe, Krem Warszawa, Bakery Browary Warszawskie, El Koktel
- o reszcie poczytasz na jej stronie internetowej w zakładce współpraca
Inspiracje Dagi:
- Small Travelers
- Magda Jagnicka
- Joanna Jezierska (@joasica)
- Natalia Siebuła
- Travelicious
- Everyday trip
- Kraina tajfunów – księgarnia Tajfuny, Karolina Bednarz
- Marta Dyks
- Małgorzata Szumska (@travelswithszumeg)
- Ania Grunwald (@panianiani)
- Kamil Kotarba
- Nina Kodorska
Dagmarę Rosiak znajdziecie na instagramie @glodnadaga, a także stronie internetowej Głodna.