Dominika Wójciak znana w mediach społecznościowych pod pseudonimem Jarzynova to, jak sama mówi, szczęśliwy dobrze żyjący człowiek, kucharka, fotografka, opowieściarka i gospodyni jarzynovej kuchni fizycznej i internetowej.
W odcinku od kuchni rozmawiamy o tym, jak ważne jest dbanie o kreatywność, która nie jest jak worek z cukrem, a proces twórczy ma swoje fazy wzrostu, które dzięki uważności możemy poznać i nauczyć się nimi zarządzać. Dominika opowiada o swojej metodzie „chodzenia na manowce” czyli nieproduktywnej kreatywności, ekstrahowaniu pomysłów z powietrza czyli inspirowaniu się najdrobniejszymi elementami oraz o tym, jak ważny dla kreacji jest dostęp do wszystkich emocji, nawet tych trudnych jak złość czy zazdrość. To odżywcza i kojąca rozmowa, która uczy dbania o swoją kreatywność na zupełnie nowym poziomie.
Dominikę znajdziecie na jej profilu na instagramie oraz na facebooku.
Posłuchaj odcinka na:
Rzeczy, o których mówimy w podcaście:
- Książka: Radek Rak, Baśń o wężowym sercu albo Wtóre Słowo o Jakubie Szeli
- Test talentów Gallupa
- Książka: Austin Kleon, Steal Like an Artist (Twórcza kradzież)