75. Ola Golczyńska od kuchni – o intuicji, radości w pracy i kompleksowym rozwoju

autorka: Urszula Janoszuk

Ola Golczyńska to fotografka oraz skrzypaczka, a także – jak sama określa się w naszej rozmowie – empatka. Jej fotografie możecie podziwiać w ramach współprac z polskimi markami jak 303 Avenue, Kopi Lui Store czy Momu oraz twórczyniami, m.in. Bovską, Horkruks i Natalią Kusiak. W rozmowie dzieli się spostrzeżeniami dotyczącymi silnego działania intuicji w jej drodze kreatywnego rozwoju oraz wolności jako głównego powodu wyboru kreatywnego zawodu. Wspólnie poruszamy tematy edukacji muzycznej, szkodliwości obejmowania wszystkiego intelektem oraz robienia użytku z naszego indywidualnego zestawu predyspozycji, uwarunkowań i cech.

Ola opowiada o zmianie swojego podejścia do pracy, na które znacząco wpłynęło przymusowe zatrzymanie się z uwagi na pandemię. Zrozumiała, że wartościowa praca nie musi ratować świata i być dramatycznie ciężka, może za to dawać dużo radości. Przekazuje nam swoje ulubione, codzienne myślowe narzędzia: pisanie dziennika, zostawianie problemu by potraktować go perspektywą czasu i otwartą głową, mindsetem całkowicie zmieniającym spojrzenie na porównywanie się oraz koncepcją myślenia o sobie jako o stole posiadającym wiele nóg.

Olę Golczyńską możecie znaleźć na jej profilu na Instagramie.

Część 1
Część 2
Posłuchaj odcinka na:

Od kuchni to seria podkastu u Janoszuk, w której zapraszam do siebie osoby korzystające z kreatywności w swoich działaniach, niezależnie czy są abstrakcyjnymi malarkami, inżynierami pokładowymi czy prężnie działającymi biznesmenkami. To miejsce, gdzie rozmawiamy o tym, co dzieje się po drodze, bez mitów i stereotypów, ale też bez przytłaczania i presji.

Rzeczy, o których mówimy w podkaście:

Ta strona używa plików cookies do prawidłowego działania strony, w celu analizy ruchu na stronie i zapewniania funkcji społecznościowych. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies? Akceptuj Dowiedz się więcej

polityka prywatności & pliki cookies