Jak odżywić swoją kreatywność (nie tylko od święta)

autorka: Urszula Janoszuk

Korzystając ze swojej kreatywności w tworzeniu ważnych projektów czy wielkich dzieł, bardzo często wyzyskujemy ją bardziej, niż ta by sobie tego życzyła. Mam poczucie, że szczególnie koniec roku jest takim czasem, w którym dajemy z siebie więcej, niż w sobie mamy. Dlatego dzisiaj, w tym przedświątecznym odcinku podsuwam Wam moje sprawdzone sposoby na to, jak naszą kreatywność odżywić, czy – jak pisze Julia Cameron w Drodze artysty – zarybić staw naszej kreatywności. Żeby jednak nie było za mało świątecznie, porównuję każdą z rad do innej potrawy z wigilijnego stołu, by lepiej ją zilustrować i ułatwić zapamiętanie. Ale pamiętajcie, że to odcinek przydatny nie tylko od święta i warto do niego wrócić, gdy mamy poczucie, że być może znów udało nam się z używaniem kreatywności przesadzić.

Posłuchaj odcinka na:


Rzeczy, o których mówię w podkaście:

Posłuchaj także:

Ta strona używa plików cookies do prawidłowego działania strony, w celu analizy ruchu na stronie i zapewniania funkcji społecznościowych. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies? Akceptuj Dowiedz się więcej

polityka prywatności & pliki cookies