106. Dominika Wójciak (Jarzynova) od kuchni – o emocjach i sezonach kreatywności

autorka: Urszula Janoszuk

Dominika Wójciak znana w mediach społecznościowych pod pseudonimem Jarzynova to, jak sama mówi, szczęśliwy dobrze żyjący człowiek, kucharka, fotografka, opowieściarka i gospodyni jarzynovej kuchni fizycznej i internetowej.

W odcinku od kuchni rozmawiamy o tym, jak ważne jest dbanie o kreatywność, która nie jest jak worek z cukrem, a proces twórczy  ma swoje fazy wzrostu, które dzięki uważności możemy poznać i nauczyć się nimi zarządzać. Dominika opowiada o swojej metodzie „chodzenia na manowce” czyli nieproduktywnej kreatywności, ekstrahowaniu pomysłów z powietrza czyli inspirowaniu się najdrobniejszymi elementami oraz o tym, jak ważny dla kreacji jest dostęp do wszystkich emocji, nawet tych trudnych jak złość czy zazdrość. To odżywcza i kojąca rozmowa, która uczy dbania o swoją kreatywność na zupełnie nowym poziomie.

Dominikę znajdziecie na jej profilu na instagramie oraz na facebooku.

Posłuchaj odcinka na:

Od kuchni to seria podkastu u Janoszuk, w której zapraszam do siebie osoby korzystające z kreatywności w swoich działaniach, niezależnie czy są abstrakcyjnymi malarkami, inżynierami pokładowymi czy prężnie działającymi biznesmenkami. To miejsce, gdzie rozmawiamy o tym, co dzieje się po drodze, bez mitów i stereotypów, ale też bez przytłaczania i presji.

Rzeczy, o których mówimy w podcaście:

  • Książka: Radek Rak, Baśń o wężowym sercu albo Wtóre Słowo o Jakubie Szeli
  • Test talentów Gallupa
  • Książka: Austin Kleon, Steal Like an Artist (Twórcza kradzież)

Ta strona używa plików cookies do prawidłowego działania strony, w celu analizy ruchu na stronie i zapewniania funkcji społecznościowych. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies? Akceptuj Dowiedz się więcej

polityka prywatności & pliki cookies